В межах реформи шкільного харчування для закладів освіти розробили «Методичні рекомендації щодо облаштування харчоблоків у закладах загальної середньої освіти». Про це повідомили в Українському інституті розвитку освіти.
Удосконалення системи організації харчування в закладах освіти має забезпечити формування культури здорового, збалансованого споживання їжі та питної води. Для цього необхідно здійснити якісні зміни в технологічних процесах, а також провести модернізацію обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів освіти.
З цією метою закладам освіти пропонується використовувати інтерактивний калькулятор, покликаний допомогти здійснювати розрахунок необхідного технологічного обладнання з урахування можливостей та ресурсного забезпечення.
Модель організації харчування обирається в залежності від:
- кількості дітей, які харчуються;
- кількості малокомплектних шкіл громади, в яких потрібно організовувати харчування;
- наявного обладнання та стану харчоблоку;
- логістики та економічної доцільності організації харчування в тій чи іншій формі;
- активної позиції керівників закладів освіти та підтримки місцевої влади, органів ЦВВ;
- аналізу та експертизи організації харчування;
- інституційної спроможності громади діяти ефективно та відповідально в процесі реалізації проекту.
Підписатись
Калькулятор обладнання можна завантажити за посиланням.