“Поки в нас є дах над головою, ми живемо тут і пристосовуємося до цієї ситуації” – розповідає вчителька з прифронтової зони

poki v nas ye dah nad golovoju mi zhivemo tut i pristosovuyemosja do ciyeyi situaciyi rozpovidaye vchitelka z prifrontovoyi zoni 86df6a2 - "Поки в нас є дах над головою, ми живемо тут і пристосовуємося до цієї ситуації" - розповідає вчителька з прифронтової зони

Фото: Вчителька Тетяна Єфесько / фейсбук Олександри Махової

Тетяна Єфесько працює вчителькою української мови та літератури у прифронтовому селі Гранітне на Донбасі.

Про це пише 24 канал з посиланням на Фейсбук сторінку Олександри Махової.

Вчителька живе у сірій зоні, яка не контролюється українською армією. Щодня вона, ризикуючи власним життям, ходить через лінію фронту, щоб навчати дітей у школі.

Щоб дійти до школи зі свого будинку у сірій зоні, пані Тетяна має пройти 2,5 кілометри, перейти річку, пройти перевірку на блокпосту і тільки тоді дістатися до свого кабінету. І ще повернутися назад таким самим шляхом.

Переход через лінію фронту – це хиткий металевий міст через річку Кальміус. На фото якраз він і є. Міст – під контролем української армії але під прицілом у бойовиків.

Вчителька розповідає, що пережила і обшуки у своєму будинку і обстріли. Вона не приховує, що боїться жити по різні боки лінії фронту, але і далі продовжує навчати учнів у прифронтовій зоні.

Понад 30 років тетяна Єфесько викладає українську мову та літературу. Але останні 7 – робить це у зоні бойових дій. З вікон її школи навіть видно лінію фронту.

Ми проводимо уроки, і якщо починається обстріл чи якийсь неспокій, ми дітей виводимо в коридори в ту частину школи, де безпечніше,
– каже вчителька.

Цікаво, що вчителька спілкується і пропагує українську мову та проводить уроки про незалежність України. На першому уроці, як розповідає Тетяна, діти бажали один одному миру.

Отримуйте актуальні новини освіти

За її словами, бути вчителькою у прифронтовій зоні – складно морально через воєнний стан. Але покидати школу та дітей жінка не хоче.

"Поки в нас є дах над головою, ми живемо тут і пристосовуємося до цієї ситуації", – додає Тетяна Єфесько.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *