Реформа шкільного харчування є одиним з пріоритетів для держави у сфері освіти, – Сергій Шкарлет

reforma shkilnogo harchuvannja ye odinim z prioritetiv dlja derzhavi u sferi osviti sergij shkarlet 663ac4c - Реформа шкільного харчування є одиним з пріоритетів для держави у сфері освіти, - Сергій Шкарлет

Сьогодні, 24 вересня 2021 року, між Міністерством освіти і науки, Міністерством розвитку громад та територій, Міжнародним благодійним фондом «Жовто-Блакитні Крила» та громадською організацією «Національна асоціація громадського харчування» підписано Меморандум щодо розвитку в Україні безпечного та якісного харчування громадян та збереження високих стандартів харчування в закладах освіти.

Як зауважив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, реформа шкільного харчування, яка відбувається з ініціативи та під патронатом Першої леді Олени Зеленської, – один з пріоритетів для держави у сфері освіти. Головною метою МОН є створення у школах безпечного та здоровеого освітнього середовища, частиною якого є зокрема і система здорового харчування. Водночас така система є важливим компонентом розвитку громадянського суспільства та основи розвитку територіальних громад.

Отримуйте актуальні новини освіти

Головною метою документа є:

  • сприяння формуванню в українському суспільстві розуміння цінності здоров’я нації протягом життя;
  • підвищення обізнаності громадян про значення здорового та безпечного харчування для підвищення якості їхнього життя, що є запорукою розвитку регіону, в якому вони проживають;
  • підвищення мотивації закладів освіти та територіальних громад до сприйняття змін щодо впровадження нових стандартів харчування;
  • розвиток потенціалу організацій, які здійснюють діяльність у цій сфері.

Сторони домовилися об'єднали зусилля в питаннях щодо:

  • підвищення обізнаності населення про цінність і необхідність розвитку та покращення харчування в Україні, впровадження санітарних норм безпеки, стандартів Системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР), про культуру харчування;
  • забезпечення належного рівня обладнання у сфері харчування;
  • проведення капітальних ремонтів харчоблоків закладів освіти;
  • дотримання належного рівня санітарних регламентів, правил та норм в  харчуванні;
  • сприяння розв'язанню проблем громад у сфері харчування та сприяння в їх вирішенні;
  • створення можливостей для участі молоді та дітей у професійно-технічній освіті щодо харчування;
  • розвитку міжнародного співробітництва.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *