9 лютого відбулась стратегічна сесія «Реформа шкільного харчування: стратегічний розвиток в умовах війни та повоєнного відновлення України», під час якої обговорювались основні напрямки подальшої роботи.
Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет наголосив, що наразі близько 9 тисяч закладів загальної середньої освіти продовжують навчання в очному форматі, отже учні мають бути забезпечені повноцінною здоровою їжею. Важливим завданням є адаптація меню та технологічних процесів приготування їжі до викликів воєнного часу.
Продовження реформи шкільного харчування є важливими пріоритетом. Задля цього відбувається активне наповнення та розвиток порталу «Знаїмо». У Бучі планують створити фабрику-кухню.
Підписатись
Під час сесії було визначеного основні напрямки подальшої роботи, а саме:
- організація якісного харчування: закупівля та фінансування.
- відновлення та модернізація харчоблоків: комплексний підхід. Упровадження та дотримання системи НАССР.
- розвиток кадрового потенціалу.
- формування культури здорового харчування. Упровадження нових норм та меню.