Урядом внесені зміни до норм харчування закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку, відповідно до яких доповнюється група харчових продуктів.
З урахуванням змін до постанови в процесі організації харчування дозволено використовувати кукурудзяну та соняшникову олію, зернові культури, плоди сушені та молоко безлактозне в межах встановлених норм.
Отримуйте актуальні новини освіти
З метою надання дітям збалансованого різноманітного раціону уточнено кількість певних груп харчових продуктів, а також частоту їх включення до певних прийомів їжі. Наприклад, сік можна давати на сніданок, обід або вечерю.
Уніфіковано термінологію, що зазначена в нормах харчування з тією, що використовується в технологічній документації на страви та вироби.
Розширено інформацію про харчові продукти щодо вмісту глютену для організації дієтичного харчування.